Monthly Archives:

styczeń 2013

Odżywianie

Warzywa strączkowe – jak gotować?

Soczewica, groch, fasolka, ciecierzyca, soja. Produkty bardzo wartościowe. Dlaczego? Zawierają bardzo dużo cennego białka, węglowodanów złożonych, wielonienasyconych kwasów tłuszczowych a także wiele mikroelementów i witamin. Dodatkowo mogą być spożywane…

Przepisy

Orzechowy kurczak – sałatka

Ostatnio poszukuję nowych smaków. I tak moje serce zdobył olej sezamowy – dodaję go prawie do wszystkiego! A wszystko dzięki temu przepisowi. Znaleziony na stronie Ewy Chodakowskiej. Przepis świetny…

Przepisy

Chleb ze śliwką

Mam dzisiaj dla Was fajną propozycję :) Świąteczny chleb ze śliwką z przepisu, który wygrał w konkursie Chudnij ze smakiem (Gazeta Krakowska). Wpadł mi przypadkiem, a właściwie podsunął mi…