Przepisy

Pełnoziarniste bananowe pancakes z truskawkami i syropem klonowym

Trzy razy tak! Mistrzostwo :) ♥

Puszyste, mięciutkie i rozpływające się w ustach.

Syte i bardzo pożywne. Dodają energii na cały dzień :)

Szybkie i proste w przygotowaniu.

Zdrowe! I przepyszne ♥

Dla wielbicieli bananów ;)

Dodam, że z syropem klonowym smakują obłędnie ♥♥♥

 

Lista zakupów (2 porcje):

  • Płatki owsiane górskie, 70g
  • Mąka pełnoziarnista orkiszowa, 80g
  • Odżywka białkowa waniliowa, 20g
  • Sól, szczypta
  • Proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • Jaja, 2 sztuki
  • Kefir, 150-200g
  • Masło, 30g
  • Dojrzały banan, 1 sztuka
  • Ekstrakt waniliowy, 1 łyżeczka
  • Dowolne owoce
  • Syrop klonowy lub miód naturalny

Przygotowanie:

  1. Płatki owsiane zmielić na mąkę. Wymieszać z mąką, odżywką, solą i proszkiem do pieczenia.
  2. Masło rozpuścić. Do przestudzonego dodać pokrojonego banana, jajka,  kefir i ekstrakt waniliowy. Zblendować.
  3. Suche składniki wymieszać z mokrymi. Odstawić na 5 minut.
  4. Placuszki smażyć na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu do momentu zarumienienia z jednej i z drugiej strony.
  5. Ja podawałam ze świeżymi truskawkami i syropem klonowym.

Fit appetit! :)

Pełnoziarniste, bananowe pancakes z truskawkami (1)

W jednej porcji (bez dodatkowych owoców i syropu klonowego):

  • Energia – 467,5 kcal
  • Białko – 25g
  • Tłuszcz – 20,5g
  • Węglowodany – 44,2g
  • Błonnik – 4g

Komentarze

You Might Also Like