Przepisy

Kokosowy budyń z nasion chia

Przymierzałam się, przymierzałam … aż w końcu zrobiłam! Mój pierwszy budyń z nasion chia :) ♥

Jak się okazało, „najtrudniejsze” było samo zakupienie nasion chia! Przygotowanie budyniu trwa kilkadziesiąt sekund. Ten przysmak robi się sam :) pozostawiony w lodówce na noc. Rano wyciągasz z lodówki gotowe śniadanie, wystarczy dodać ulubione owoce i orzechy. Brzmi świetnie? Smakuje jeszcze lepiej!

Zalety nasion chia w tym linku :)

 

Lista zakupów (3 porcje)Kokosowy budyń z nasion chia (1) - Kopia

  • Nasiona chia, ¼ szklanki
  • Mleko (krowie/ migdałowe/ ryżowe/ kokosowe, inne), 1 szklanka
  • Wiórki kokosowe, 1 łyżka
  • Miód naturalny, 1 łyżka
  • Ulubione owoce (u mnie banan, maliny, borówka)

Przygotowanie:

  1. Nasiona chia, mleko, wiórki i miód mieszamy w garnku.
  2. Przygotowany budyń przelewamy do dwóch miseczek/ szklanek (nie za małych – budyń zwiększy swoją objętość) i odstawiamy do lodówki na noc.
  3. Podajemy z ulubionymi owocami.

Fit appetit!

Komentarze

You Might Also Like