Przepisy

Czekoladowy budyń z nasion chia

Ostatnio wrzucałam przepis na moje pierwsze podejście z nasionami chia – budyń kokosowy (przepis w tym linku). Zaskoczona smakiem, zakochałam się w tych maleństwach. Ale nie myślałam, że ta sama wersja z dodatkiem kakao (czyli budyń czekoladowy) zwali mnie z nóg ♥♥♥

I oczywiście same zalety – zdrowo, pysznie, przygotowuje się w kilka sekund, odstawia się do lodówki, a rano podaje z ulubionymi owocami (najlepiej smakuje z pomarańczą i bananami). Mistrzostwo ♥

Spróbujcie koniecznie! :)

Zalety nasion chia w tym poście :)

 

Lista zakupów (2 porcje)

  • Nasiona chia, 30g
  • Mleko migdałowe, 1 szklanka (przepis)
  • Wiórki kokosowe, 2 łyżki
  • Miód naturalny, 1 łyżka
  • Kakao naturalne, 1 czubata łyżka
  • Orzechy włoskie, 2 łyżki
  • Banan, 1 duży
  • Mus malinowo truskawkowy (przepis)

Przygotowanie:

  1. Nasiona chia, mleko, kakao, wiórki i miód blendujemy w garnku.
  2. Przygotowany budyń przelewamy do dwóch miseczek/ szklanek (nie za małych – budyń zwiększy swoją objętość) i odstawiamy do lodówki na noc.
  3. Podajemy z ulubionymi owocami.

Fit appetit!

Czekoladowy budyń z nasion chia (3)

Komentarze

You Might Also Like