Przepisy

Placuszki z kaszy jaglanej

To moje pierwsze podejście do placuszków z kaszy. Postawiłam na jaglaną – moją ulubioną :) I od tej pory jestem w nich zakochana ♥

W przygotowaniu są bardzo szybkie i proste. Z sezonowymi owocami smakują wyśmienicie, koniecznie musicie spróbować.

Lekkostrawne, zdrowe, sycące i pyszne. Czego chcieć więcej? ;)

 

Lista zakupów

  • Kasza jaglana (nieugotowana), ½ szklanki
  • Mąka pełnoziarnista orkiszowa, 2 łyż
  • Proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • Cynamon, 1 łyżeczka
  • Jajko, 1 sztuka
  • Banan, 1 średni (lub 1 małe jabłko)
  • Cukier brzozowy (ksylitol), 2 łyżki
  • Olej kokosowy do smażenia
  • Ulubione owoce do posypania

Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglaną gotujemy w około 1,5 szklanki wody.
  2. Banana/ jabłko (można pół na pół ;)) obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
  3. Do ugotowanej i ostudzonej kaszy dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
  4. Smażymy placuszki na złoty kolor z obydwu stron, na patelni z rozgrzanym olejem kokosowym :)
  5. Podajemy z owocami.

Fit appetit!

Komentarze

You Might Also Like