Przepisy

Pełnoziarniste placuszki dyniowe

Charakterystyczne, bo z musem dyniowym. Zaskakująco pyszne i mięciutkie – czyli takie jakie uwielbiam ♥

Co ważne – szybkie i proste w przygotowaniu. A dodają energii na długi czas!

Można podawać z różnymi dodatkami. Sprawdzą się na śniadanie (i to jak!), na drugie śniadanie, na przekąskę lub na wynos do pracy/ na uczelnię/ do szkoły/ na wycieczkę :)

Spróbujecie?

Lista zakupów (na 2-3 porcje):

  • Mus z dyni, 150g
  • Mąka pszenna pełnoziarnista, 100g
  • Jajko, 1 sztuka
  • Olej rzepakowy, 1 łyżka
  • Cukier brzozowy, 2 płaskie łyżki
  • Ekstrakt z wanilii, 1 łyżka
  • Sok z cytryny, 1 łyżka
  • Proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • Olej kokosowy do smażenia

 

Przygotowanie:

  1. Przepis bardzo prosty :) Wszystkie składniki miksujemy.
  2. Patelnię rozgrzewamy.
  3. Placuszki smażymy na oleju kokosowym z jednej i z drugiej strony na złoty kolor (uwaga, żeby się nie przypaliły).
  4. Podajemy z ulubionymi owocami lub jak w moim przypadku z jogurtem z mango w roli głównej ;)

Fit appetit!

dyniowo

Komentarze

You Might Also Like