Charakterystyczne, bo z musem dyniowym. Zaskakująco pyszne i mięciutkie – czyli takie jakie uwielbiam ♥
Co ważne – szybkie i proste w przygotowaniu. A dodają energii na długi czas!
Można podawać z różnymi dodatkami. Sprawdzą się na śniadanie (i to jak!), na drugie śniadanie, na przekąskę lub na wynos do pracy/ na uczelnię/ do szkoły/ na wycieczkę :)
Spróbujecie?
Lista zakupów (na 2-3 porcje):
- Mus z dyni, 150g
- Mąka pszenna pełnoziarnista, 100g
- Jajko, 1 sztuka
- Olej rzepakowy, 1 łyżka
- Cukier brzozowy, 2 płaskie łyżki
- Ekstrakt z wanilii, 1 łyżka
- Sok z cytryny, 1 łyżka
- Proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
- Olej kokosowy do smażenia
Przygotowanie:
- Przepis bardzo prosty :) Wszystkie składniki miksujemy.
- Patelnię rozgrzewamy.
- Placuszki smażymy na oleju kokosowym z jednej i z drugiej strony na złoty kolor (uwaga, żeby się nie przypaliły).
- Podajemy z ulubionymi owocami lub jak w moim przypadku z jogurtem z mango w roli głównej ;)
Fit appetit!