Polecamy/ Przepisy

Pełnoziarniste czekoladowe muffinki z kremem

Odrobinę mleczka kokosowego, a tyle szczęścia!

Pełnoziarniste czekoladowe muffinki z kremem a’la Snickers zmodyfikowałam o krem, a właściwie tylko o jeden składnik! Nie będę się wiele rozpisywać :) Krem wyszedł bajecznie pyszny, a w połączeniu z czekoladowymi muffinkami to coś fenomenalnego ;)

Koniecznie spróbujcie.

Przepis na muffinki znajdziecie tutaj: http://www.makelifefit.pl/pelnoziarniste-czekoladowe-muffinki-z-kreme-ala-snickers/

Składniki na krem:

  • Daktyle, 60g
  • Masło orzechowe, 70g
  • Gorzka czekolada, 25-30g
  • Mleko migdałowe, 50-60g
  • Mleczko kokosowe (stała część), 150g

Przygotowanie:

  1. Puszkę mleka kokosowego wstawiamy do lodówki na minimum 24 godziny.
  2. Mleko migdałowe podgrzewamy w garnku, wrzucamy daktyle i chwilę gotujemy na wolnym ogniu do momentu aż daktyle zmiękną. Następnie dodajemy gorzką czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia. Dodajemy masło orzechowe i całość blendujemy na gładką masę.
  3. Mleczko kokosowe ubijamy na konsystencję bitej śmietany.
  4. Ostudzoną masę daktylowo-orzechową delikatnie mieszamy z ubitym mleczkiem kokosowym.
  5. Krem wstawiamy do lodówki do stężenia na ok 15-20 min.
  6. Gotowy krem nakładamy na muffinki i schładzamy jeszcze przez ok 1 godzinę w lodówce.

Fit appetit!

Pełnoziarniste czekoladowe muffinki z kremem (1)

Komentarze

You Might Also Like