Polecamy/ Przepisy

Jaglane Brownie z masłem orzechowym i nutą kokosową

Zdecydowanie najlepsze brownie jakie do tej pory robiłam :) Najlepsze wybierając spośród tych zdrowych i mniej zdrowych ;) I uwierzcie, robiłam ich w życiu więcej niż „sporo”.

Szybkie i bardzo proste w przygotowaniu. Praktycznie robi się samo.

Mooocno czekoladowe, rozpływające się w ustach z kawałkami chrupiących orzeszków ♥ Po prostu niebo w gębie ;D

 

Jaglane Brownie z masłem ozrechowym i nutą kokosową (1)

Lista zakupów:

  • Kasza jaglana, 100g
  • Woda, 1 i ½ szklanki
  • Sól, szczypta
  • Jaja, 3 sztuki
  • Olej rzepakowy, 50ml
  • Mleko kokosowe 100%, ½ szklanki
  • Masło orzechowe, 80g
  • Cukier brzozowy, ¾ szklanki
  • Kakao naturalne, ½ szklanki (u mnie kakao zmieszane z 40g odzywki białkowej o smaku czekoladowym)
  • Proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • Ekstrakt waniliowy, 1 łyżeczka
  • Orzechy włoskie, garść

Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglaną uprażyć w garnku i zalać wodą. Dodać szczyptę soli. Gotować na małym ogniu 15-20min. Po ugotowaniu kaszę ostudzić i zblendować na gładką masę.
  2. Orzechy włoskie posiekać.
  3. Do zblendowanej kaszy jaglanej dodać pozostałe składniki (oprócz orzechów) – wszystko dokładnie zblendować.
  4. Do masy wmieszać orzechy.
  5. Masę na brownie wylać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 55-60 minut w temperaturze 180st C.
  6. Podawać z ulubionymi owocami (polecam borówki, maliny i mus ze świeżych truskawek ♥).

Fit appetit! :)

 

Komentarze

You Might Also Like