Zdecydowanie najlepsze brownie jakie do tej pory robiłam :) Najlepsze wybierając spośród tych zdrowych i mniej zdrowych ;) I uwierzcie, robiłam ich w życiu więcej niż „sporo”.
Szybkie i bardzo proste w przygotowaniu. Praktycznie robi się samo.
Mooocno czekoladowe, rozpływające się w ustach z kawałkami chrupiących orzeszków ♥ Po prostu niebo w gębie ;D
Lista zakupów:
- Kasza jaglana, 100g
- Woda, 1 i ½ szklanki
- Sól, szczypta
- Jaja, 3 sztuki
- Olej rzepakowy, 50ml
- Mleko kokosowe 100%, ½ szklanki
- Masło orzechowe, 80g
- Cukier brzozowy, ¾ szklanki
- Kakao naturalne, ½ szklanki (u mnie kakao zmieszane z 40g odzywki białkowej o smaku czekoladowym)
- Proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
- Ekstrakt waniliowy, 1 łyżeczka
- Orzechy włoskie, garść
Przygotowanie:
- Kaszę jaglaną uprażyć w garnku i zalać wodą. Dodać szczyptę soli. Gotować na małym ogniu 15-20min. Po ugotowaniu kaszę ostudzić i zblendować na gładką masę.
- Orzechy włoskie posiekać.
- Do zblendowanej kaszy jaglanej dodać pozostałe składniki (oprócz orzechów) – wszystko dokładnie zblendować.
- Do masy wmieszać orzechy.
- Masę na brownie wylać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 55-60 minut w temperaturze 180st C.
- Podawać z ulubionymi owocami (polecam borówki, maliny i mus ze świeżych truskawek ♥).
Fit appetit! :)