Polecamy/ Przepisy

Czerwona pasta z fety

Na śniadanie, przekąskę, kolację lub na imprezę. Sprawdzi się zarówno na kanapki, do chrupkiego pieczywa czy też do pokrojonych świeżych warzyw w formie dipu.

Pasta bardzo prosta w przygotowaniu. Kolorowa, bardzo charakterystyczna i … przesmaczna :) Koniecznie musicie wypróbować ten przepis ♥

 

Lista zakupów:

  • Feta –  150g
  • Czerwona papryka – 1 sztuka
  • Suszone pomidory (z zalewy) – 45g
  • Orzechy nerkowca – 40g
  • Sok z cytryny/ limonki – 1 łyżka
  • Przyprawa chili – ¼ łyżeczki
  • Posiekany szczypiorek – 3 łyżki
  • Czarne oliwki – 10 sztuk

Przygotowanie:

  1. Paprykę upiec w piekarniku – 15-20 min w 220 st C. Następnie owinąć w folię aluminiową i odłożyć na 10 minut. Po tym czasie paprykę obrać ze skórki i pokroić na kawałki.
  2. Oliwki posiekać na małe kawałki.
  3. Orzechy uprażyć na suchej patelni i po ostudzeniu bardzo drobno posiekać.
  4. Fetę, suszone pomidory (odsączone), paprykę, orzechy oraz sok z cytryny dokładnie zblendować. Dodać pozostałe składniki i wymieszać.
  5. Odstawić do lodówki na ok 2 godziny.

Fit appetit! :)


WP_20160324_14_27_17_Pro (2)

Komentarze

You Might Also Like