Mocno czekoladowe, zbite, wilgotne, słodkie i rozpływające się w ustach. Posypane chrupiącymi orzechami. Uzależniające.
Brzmi zachęcająco? Pomyśl jak smakuje! Ciasto brownie w wersji FIT ♥ W roli głównej – kasza jaglana :)
Ciasto szybkie i proste w przygotowaniu, świetne na każdą okazję jak i słodką zachciankę ;) Także PANOWIE – panie za taki prezent na walentynki Wam podziękują ♥
Lista zakupów (ok 20 kulek):
- Kasza jaglana, ½ szklanki
- Cukier brzozowy, ½ szklanki
- Mleko, ½ szklanki
- Olej rzepakowy, 50ml
- Jajka, 3 sztuki
- Laska wanilii (miąższ)
- Kakao, ½ szklanki
- Orzechy włoskie i migdały, duża garść
Przygotowanie:
- Kaszę jaglaną gotujemy w 1 szklance wody, ok 10-15 min. Następnie studzimy ją.
- Migdały i orzechy siekamy na grubo.
- Do kaszy dodajemy wszystkie składniki (oprócz orzechów i migdałów) i blendujemy.
- Masę (dokładnie wymieszaną) przekładamy do małej foremki (ciasto nie wyrośnie) i posypujemy orzechami i migdałami.
- Pieczemy w 180 st C przez 40-45min.
Fit appetit!