Przepisy

Jaglane brownie

Mocno czekoladowe, zbite, wilgotne, słodkie i rozpływające się w ustach. Posypane chrupiącymi orzechami. Uzależniające.

Brzmi zachęcająco? Pomyśl jak smakuje! Ciasto brownie w wersji FIT ♥ W roli głównej – kasza jaglana :)

Ciasto szybkie i proste w przygotowaniu, świetne na każdą okazję jak i słodką zachciankę ;) Także PANOWIE – panie za taki prezent na walentynki Wam podziękują ♥

 

Lista zakupów (ok 20 kulek):

  • Kasza jaglana, ½ szklanki
  • Cukier brzozowy, ½ szklanki
  • Mleko, ½ szklanki
  • Olej rzepakowy, 50ml
  • Jajka, 3 sztuki
  • Laska wanilii (miąższ)
  • Kakao, ½ szklanki
  • Orzechy włoskie i migdały, duża garść

Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglaną gotujemy w 1 szklance wody, ok 10-15 min. Następnie studzimy ją.
  2. Migdały i orzechy siekamy na grubo.
  3. Do kaszy dodajemy wszystkie składniki (oprócz orzechów i migdałów) i blendujemy.
  4. Masę (dokładnie wymieszaną) przekładamy do małej foremki (ciasto nie wyrośnie) i posypujemy orzechami i migdałami.
  5. Pieczemy w 180 st C przez 40-45min.

Fit appetit!

Jaglane brownie (2)

Komentarze

You Might Also Like