Trzy razy tak! Mistrzostwo :) ♥
Puszyste, mięciutkie i rozpływające się w ustach.
Syte i bardzo pożywne. Dodają energii na cały dzień :)
Szybkie i proste w przygotowaniu.
Zdrowe! I przepyszne ♥
Dla wielbicieli bananów ;)
Dodam, że z syropem klonowym smakują obłędnie ♥♥♥
Lista zakupów (2 porcje):
- Płatki owsiane górskie, 70g
- Mąka pełnoziarnista orkiszowa, 80g
- Odżywka białkowa waniliowa, 20g
- Sól, szczypta
- Proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
- Jaja, 2 sztuki
- Kefir, 150-200g
- Masło, 30g
- Dojrzały banan, 1 sztuka
- Ekstrakt waniliowy, 1 łyżeczka
- Dowolne owoce
- Syrop klonowy lub miód naturalny
Przygotowanie:
- Płatki owsiane zmielić na mąkę. Wymieszać z mąką, odżywką, solą i proszkiem do pieczenia.
- Masło rozpuścić. Do przestudzonego dodać pokrojonego banana, jajka, kefir i ekstrakt waniliowy. Zblendować.
- Suche składniki wymieszać z mokrymi. Odstawić na 5 minut.
- Placuszki smażyć na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu do momentu zarumienienia z jednej i z drugiej strony.
- Ja podawałam ze świeżymi truskawkami i syropem klonowym.
Fit appetit! :)
W jednej porcji (bez dodatkowych owoców i syropu klonowego):
- Energia – 467,5 kcal
- Białko – 25g
- Tłuszcz – 20,5g
- Węglowodany – 44,2g
- Błonnik – 4g