Na śniadanie, na drugie śniadanie, na przekąskę albo przed treningiem :) Zdrowa i pełna energii porcja przyjemności! ♥
Proste i szybkie w przygotowaniu. I co najważniejsze – nie zawierają ani syropu glokozowo-fruktozowego ani żadnych tłuszczów utwardzonych, które występują w kupnych „zdrowych” batonikach musli. Dodatkowo nie są tak słodkie (wręcz przesłodzone) jak właśnie te kupowane w sklepie.
Pyszne, chrupiące i rozpływające się w ustach :) Pamiętaj – wybieraj zdrowo ♥
Lista zakupów (15-18 sztuk):
- Płatki owsiane górskie, 250g
- Siemię lniane, 25g
- Ziarna sezamu, 25g
- Suszona żurawina, 50g
- Daktyle suszone, 40g
- Pestki dyni, 25g
- Pestki słonecznika, 50g
- Migdały, 40g
- Orzechy włoskie, 50g
- Jajko, 1 sztuka
- Dojrzały banan, 1 sztuka
- Miód naturalny/ syrop klonowy/ syrop ryżowy, 3 łyżki
- Olej rzepakowy, 3 łyżki
- Olejek waniliowy, 1 płaska łyżeczka
Przygotowanie:
- Piekarnik rozgrzewamy do 180 st C. Niewielką foremkę wykładamy papierem do pieczenia.
- W garnku blendujemy: jajko, banana, miód, olej i olejek waniliowy.
- Suszone owoce, migdały i orzechy włoskie siekamy na mniejsze kawałki.
- Wszystkie składniki mieszamy do połączenia składników.
- Masę wykładamy do foremki i łyżką dokładnie dociskamy do dna.
- Pieczemy ok 20-25 min.
Fit appetit!